Zapiekanka z kaszy i ryby

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

To sycące danie wymyśliłam jak zostały mi zrobione już kotlety z ryby.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania kaszy pęczak
    6 filetów rybnych
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    2 zielone papryki
    10 plasterków sera
    2 cebule
    czosnek
    pietruszka natka
    koperek
    1 duża kostka sera topionego z pieczarkami
    1 średni słoik koncentratu pomidorowego
    pieprz ziołowy ,czarny
    2 łyżki masła
    olej
    curry

Zapiekanka z kaszy i ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z kaszy i ryby 1. 1/Kaszę ugotuj w osolonej wodzie
    2/filety rybne dopraw solą i pieprzem ,a następnie panieruj w mące,jajku i bułce tartej
    3/Na patelni podsmaż cebulę,czosnek,paprykę zieloną.Dodaj przecier pomidorowy,masło,serek topiony,koperek i natkę pietruszki.Dopraw przyprawami.
    4/Do naczynia żaroodpornego nałóż kaszę i pokrojoną w małe kawałki rybę.
    Zalej wszystko sosem z patelni i wymieszaj.
    Na wierz ułóż plasterki sera żółtego i wszystko zapiekaj ok 30-35 min w temp.180 st.C

Porady

Jeśli nie lubisz delikatnego gorzkiego posmaku ,który nadaje potrawie zielona papryka zamiast niej dodaj groszek zielony z puszki. Jeśli lubisz bardziej serowy posmak do sosu dodaj dodatkowo starty ser żółty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy