Zapiekanka z kaszy z rybą i burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki obrać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem, do miękkości. Ostudzić i pokroić w plasterki około 5 milimetrowe.
2.Kaszę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3.Rybę doprawić z każdej strony solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzać klarowane masło, smażyć rybę przez chwilę z każdej strony. Zdjąć z palnika.
4.Naczynie żaroodporne wyłożyć na dnie kawałkami buraków, na nich ułożyć kaszę i skropić oliwą.
5.Następnie ułożyć kawałki ryby i pokruszony kozi ser. Na samej górze ułożyć plasterki buraków, posypać tymiankiem i skroić oliwą.
6.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25-30 minut.
Komentarze