Zapiekanka z rybą

4.5 (200 ocen)

Im więcej jemy rybek tym lepiej. U mnie tym razem w zapiekance :)

Składniki:

  • 3-4 filety z mintaja
    25 dkg pieczarek
    1/2 średniego selera
    4-5 dużych ziemniaków
    2 pomidory
    2 cebule
    1 opakowanie mini-kuleczek mozzarelli
    sól, pieprz
    słodka papryka
    świeży rozmaryn
    1 łyżka posiekanej, zielonej pietruszki\sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Zapiekanka z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywka 1. Ziemniaki gotujemy i studzimy. Cebule kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w zapałkę selera i smażymy 5 minut. Dodajemy pokrojone pieczarki i natkę pietruszki. Smażymy aż odparuje sok z grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
  • Zapiekanka przed pieczeniem 2. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem. Na dno kroimy w plasterki ziemniaki. Na to wykładamy farsz warzywny. Rybę oprószamy mąką i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na warzywach. Całość przykrywamy plasterkami pomidora, posypujemy listkami rozmarynu i posypujemy pieprzem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
  • Gotowa zapiekanka 3. Zapiekankę wyciągamy z piekarnika i na wierzchu rozsypujemy kuleczki mozzarelli. Popsujemy słodką papryką i wkładamy do piekarnika na 5-10 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować