zapiekanka z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapiekanka jest świetna gdy chcemy szybko "opróżnić" lodówkę z resztek :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron: 400 dekagramów
    - cebula posiekna: 1 sztuka
    - warzywa na patelnię (mrożone,lub świeże papryka,marchewka,cukinia,brokuł itp..): 400 dekagramów
    - wędliny różne (szynka, kiełbasa, boczek...): 20 dekagramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - papryka słodka: 1 szczypta
    - ser żółty starty: 25 dekagramów

Zapiekanka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron, może być również pozostały np z poprzedniego dnia. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę, pokrojoną wędlinę i warzywa, chwilkę podsmażamy aby zmiękły.Warzywa dodajemy do makaronu mieszamy wszystko doprawiamy do smaku solą ,pieprzem, papryką,dodajemy połowę startego sera,mieszamy. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem formę lub brytfankę
    posypujemy resztą startego sera.Pieczemy około 20 minut w 180 stopni. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym.Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy