Zapiekanka ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie taki szpinak straszny...

  • 60 min

Składniki:

  • opakowanie mrożonego szpinaku
    30 dkg. pieczarek
    podwójny filet kurczaka
    duże opakowanie makaronu świderki
    papryka czerwona
    30 dkg. sera żółtego
    2 ząbki czosnku
    sok z połowy cytryny
    cukier, sól, pieprz
    przyprawa kebeb gyros Prymat
    SOS:
    2 łyżki majonezu
    mały jogurt naturalny
    mała śmietana
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz

Zapiekanka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażyć na maśle. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz.
    Pieczarki pokroić i oddzielnie podsmażyć na maśle.
    Filety z kurczaka posypać solą, pieprzem i przyprawą kebab gyros podsmażyć na oleju.
    Makaron ugotować w osolonej wodzie. Paprykę drobno pokroić.
    Wszystkie składniki wymieszać, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Zapiekankę posmarować na wierzchu sosem czosnkowym i posypać startym żółtym serem.
    Piec ok. 15 min. w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy