Zapiekanki góralskie

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Nie jednego zaskoczą zwykłe zapiekanki w góralskiej odsłonie :)

  • 30 min

Składniki:

  • * 1 długa bagietka
    * kilka oscypków
    * cebula czerwona
    * kilka plasterków żółtego sera
    * cieniutkie plasterki surowego boczku

    * żurawina
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki Ser

Zapiekanki góralskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy na 3 części i kroimy w poprzek .
    Na każdy kawałek bagietki nakładamy plasterki sera, boczek, cebulę oraz oscypki pokrojone na plastry ok 5 mm.
    Wkładamy do nagrzanego na 170 st. piekarnika i zapiekamy ok. 20 minut.
    Po wyjęciu nakładamy na wierzch żurawinę.
    Smacznego !

Porady

Żurawinę możemy zastąpić borówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować