Zapiekanki w bułce

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Pomysł na tanią, szybką i pyszną przystawkę. POLECAM

  • 30 min

Składniki:

  • 1. 4 Bułki (kajzerki)
    2. 10 plasterków wędliny (można pomieszać )
    3. 0,5 kg pieczarek
    4. Cebula czerwona
    5. Ser w kostce
    6. Olej
    7. Jarzynka
    8. Pieprz
    9. Łyżeczka bulionu
    10. Keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekanki w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od pokrojenia małej cebulki w kostkę, wrzucamy ją do garnka rozgrzanego na 2 łyżkach oleju, chwilkę mieszamy i dorzucamy pokrojone wcześniej pieczarki na dużą kostkę. Dusimy przyprawiając łyżeczką jarzynki, pieprzem oraz łyżeczką bulionu przez około 20 minut (jeżeli pieczarki kroimy na mniejszą kostkę czas duszenia będzie krótszy ) można również podlać wodą. Wędlinę kroimy w paseczki i podpiekamy na patelni rozgrzanej z jedną łyżeczką oleju aż się zarumieni. W tym czasie odcinamy górę z bułki i wyżłabiamy środek (tak jak to widać na zdjęciu). Ścieramy ser na dużych oczkach. Do bułki przekładamy warstwami wędlinę, pieczarki , wędlinę a na sam wierzch dociskamy startym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 185’ przez 15 min. Polewamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować