Zapiekanki w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od pokrojenia małej cebulki w kostkę, wrzucamy ją do garnka rozgrzanego na 2 łyżkach oleju, chwilkę mieszamy i dorzucamy pokrojone wcześniej pieczarki na dużą kostkę. Dusimy przyprawiając łyżeczką jarzynki, pieprzem oraz łyżeczką bulionu przez około 20 minut (jeżeli pieczarki kroimy na mniejszą kostkę czas duszenia będzie krótszy ) można również podlać wodą. Wędlinę kroimy w paseczki i podpiekamy na patelni rozgrzanej z jedną łyżeczką oleju aż się zarumieni. W tym czasie odcinamy górę z bułki i wyżłabiamy środek (tak jak to widać na zdjęciu). Ścieramy ser na dużych oczkach. Do bułki przekładamy warstwami wędlinę, pieczarki , wędlinę a na sam wierzch dociskamy startym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 185’ przez 15 min. Polewamy keczupem.
Komentarze