Zapiekanki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb kroimy na zwykłe kanapki (jeśli nie mamy krojonego:) i smarujemy masłem. Pieczarki kroimy w grubsze plastry i smażymy lekko osolone bez dodatku tłuszczu. Kiedy zmiękną dorzucamy paprykę pokrojoną w kostkę oraz drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku pieprzem. Farsz nakładamy na każdą kromkę posmarowanego pieczywa, delikatnie rozsmarowujemy majonez i przykrywamy serem żółtym. Użyłam w plastrach, bo akurat taki miałam, ale starty wydaje się być najlepszym do takich przystawek. Pieczemy na grillu uważając, by spód nie był zbyt przypalony. Ściągamy kiedy ser będzie już roztopiony. Podajemy same lub z ketchupem.
Porady
Zapiekanki możemy również przygotować w domu na grillu elektrycznym lub w piekarniku.
Komentarze