Zapiekany krem ze szparagów z gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli lubisz "śmierdzące" sery ten przepis jest dla Ciebie. Zwłaszcza że sezon na szparagi trwa!

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szkaragi: 1 opakowanie
    - włoszczyzna: 1 opakowanie
    - śmietana 30 %: 250 mililitrów
    - woda: 500 mililitrów

Zapiekany krem ze szparagów z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekany krem ze szparagów z gorgonzolą 1. Szparagi obierz i ugotuj z włoszczyzną i lubczykiem na miękko. Warzywa wyłów i zmiel w blenderze. Dodaj do wywaru, wlej śmietankę 30% dopraw i zagotuj. Na dnie żaroodpornego naczynia rozłóż kawałki gorgonzoli i zalej je zupą. Wstaw na 45 min. do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Należy pamiętać ze gorgonzola to ser śmierdzący więc jeśli ktoś go nie lubi to i zupa nie przypadnie mu do gustu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy