Zapiekany schab z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki schab idealnie sprawdzi się na wszelkich przyjęciach. Stanowi świetną mięsną przystawkę na ciepło.Aby danie było jeszcze bardziej wykwintne, można na wierzch położyć plastry ananasa:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab ( plastry): 4 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierki: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
    - olej do smażenia: 1 łyżka
    - ser żółty plastry: 4 sztuki
    - pieczarki pokrojone w plasterki: 40 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekany schab z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Zanurzać każdego kotleta w roztrzepanym jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.
    Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy.
    Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek. Przykryć plastrem sera.
    Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem.
    Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować