Zasmażana kapusta z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Niepowtarzalny aromat i smak ... uwielbiam ją .

  • 25 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty
    1 pęczek koperku
    4 łyżki śmietany 30 %
    2 marchewki
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    vegeta
    pieprz
    ocet

Zasmażana kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wyciąć głąb.
  • 2. Drobno poszatkować, zalać wodą i zagotować.
  • 3. Po zagotowaniu odcedzić.
  • 4. Zalać 400 ml wody, dodać marchewkę i razem gotować. Uważać, żeby się nie rozgotowała.
  • 5. Masło rozpuścić, dodać mąkę, podsmażyć. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać do kapusty,
  • 6. Przyprawić vegetą, pieprzem, dodać śmietankę.
  • 7. Koperek umyć, drobno posiekać, dodać do kapusty.
  • 8. Na koniec dodać ocet, dokładnie wymieszać.

Porady

Do kapusty można dodać również zeszkloną na maśle cebulkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy