Zawijańce schabowe

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Fajna odmiana na podanie schabu.

  • 20 min

Składniki:

  • schab,
    ser żółty,
    natka pietruszki,
    por,
    koncentrat pomidorowy(ja dodaję Pudliszki z cebulką),
    masło, przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijańce schabowe 1. 1. Schab rozbić dość cienko przyprawić. 2.Ser żółty zetrzeć na tarce.3.Natkę pietruszki pokroić drobniutko. 4. Por białą część pokroić w piórka.5.Każdy kotlet smarujemy delikatnie koncentratem pomidorowym na to nakładamy ser, por oraz natkę pietruszki. Zawijamy i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.6.Usmażone zawijańce wkładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy wiórki masła. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 160 stopni C.

Porady

Wyśmienicie smakują z zapiekanymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować