feta i koperek bardzo dobrze smakują w połączeniu z kurczakiem
Składniki:
2 filety z kurczaka
150 gram sera feta
1 pęczek koperku
1 łyżka masła
3 jajka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierki
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Zawijańce z fetą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdego fileta przeciąć na 3 płaty. Każdy płat rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i posmarować masłem. Ser feta pokroić na 6 kawałków. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Każdy kawałek sera obtoczyć ze wszystkich stron w koperku. Następnie ułożyć na kawałku fileta z kurczaka. Dobrze zawinąć, żeby ser podczas smażenia nie wypłynął. Jajka rozbełtać w miseczce. Każdego zawijańca obtoczyć najpierw dokładnie w mące, potem w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim zawijańce na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze