Zawijańce z salami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

zajmuję się wychowywaniem 1,5-rocznego synka Kubusia. Te roladki wymyśliłam sama. Salami nadaje im niepowtarzalny smak i sprawia, że mięso jest soczyste.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 2 duże filety z kurczaka
    ● 4 plastry salami
    ● 8 dag żółtego sera w kawałku
    ● jajko
    ● sól
    ● przyprawa do kurczaka
    ● bułka tarta do obtoczenia
    ● olej do smażenia

Zawijańce z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijańce z salami 1. Filety m yjemy, osuszamy,
    przekrawamy na pół i lekko
    rozbijamy. Jedną stronę każdego
    fileta oprószamy przyprawą
    do kurczaka, a na drugiej kładziemy
    plaster salami.
  • Zawijańce z salami 2. Żółty ser kroimy w 4 kostki.
    Po jednej układamy na salami.Zwijamy w roladki i spinamy
    wykałaczkami.
  • Zawijańce z salami 3. Roladki moczymy w rozkłóconym
    jajku i obtaczamy w bułce
    tartej. Lekko solimy.
  • Zawijańce z salami 4. Smażymy ok. 20 minut na
    rozgrzanym oleju. Ostrożnie
    usuwamy wykałaczki i układamy
    roladki na talerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy