zajmuję się wychowywaniem 1,5-rocznego synka Kubusia. Te roladki wymyśliłam sama. Salami nadaje im niepowtarzalny smak i sprawia, że mięso jest soczyste.
60 min
Składniki:
● 2 duże filety z kurczaka
● 4 plastry salami
● 8 dag żółtego sera w kawałku
● jajko
● sól
● przyprawa do kurczaka
● bułka tarta do obtoczenia
● olej do smażenia
Zawijańce z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety m yjemy, osuszamy,
przekrawamy na pół i lekko
rozbijamy. Jedną stronę każdego
fileta oprószamy przyprawą
do kurczaka, a na drugiej kładziemy
plaster salami.
2.Żółty ser kroimy w 4 kostki.
Po jednej układamy na salami.Zwijamy w roladki i spinamy
wykałaczkami.
3.Roladki moczymy w rozkłóconym
jajku i obtaczamy w bułce
tartej. Lekko solimy.
4.Smażymy ok. 20 minut na
rozgrzanym oleju. Ostrożnie
usuwamy wykałaczki i układamy
roladki na talerzu.
Komentarze