ZDROWE BABECZKI CZEKOLADOWE

4.48 (188 ocen)

Obłędne babeczki czekoladowe. Są mięciutkie i bardzo zdrowe. Są sprawdzone dla diabetyków i nie tylko.

Składniki:

  • Odmierzamy w szklance o pojemności 250 ml.

    mąka żytnia 2 szkl.
    kakao ciemne 1/2 szkl.
    soda oczyszczona 1 łyżeczka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    cynamon 1 łyżeczka
    erytrol 3/4 szklanki
    olej rzepakowy 3/4 szklanki
    jaja 4 szt.
    kefir 1 szkl.
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zdrowe babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao. Dodajemy erytrol.
    W drugiej misce umieszczamy olej rzepakowy, kefir i jaja. Dokładnie mieszamy, aż masa będzie jednolita.
  • 2. Do miski z mokrymi składnikami dodajemy stopniowo suche składniki. Mieszamy rózgą kuchenną. Gotową masę bez grudek przekładamy za pomocą gałkownicy do foremek wyłożonych papilotkami.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 8-10 minut, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować