Sok z jabłek, selera i buraka

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 3 osób

Świeżo przygotowane soki z sokowirówki są bogactwem cennych witamin i składników odżywczych. Szczególnie w okresie zimowym sok z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i podnoszącego odporność i poziom hemoglobiny buraka jest idealny!

  • 15 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • (na około 800ml))

    4 słodkie jabłka
    ¼ selera
    mały burak
    3 marchewki
    kawałek imbiru wielkości kciuka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Napoje Sok

Sok z jabłek, selera i buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Imbir obrać ze skórki łyżeczką. Jabłka, seler, buraka i marchew umyć. Seler i marchew obrać. Owoce i warzywa pokroić w dogodnej wielkości kawałki a następnie przepuścić przez sokowirówkę. Na końcu dodać kawałek imbiru. Wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu, gdyż sos z sokowirówki podczas przeciskania natlenia się powodując oksydację cennych składników odżywczych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok jabłkowy Sok marchewkowy Soki Sok z buraka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Napitki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować