Świeżo przygotowane soki z sokowirówki są bogactwem cennych witamin i składników odżywczych. Szczególnie w okresie zimowym sok z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i podnoszącego odporność i poziom hemoglobiny buraka jest idealny!
15 min
Dla 3 osób
Składniki:
(na około 800ml))
4 słodkie jabłka
¼ selera
mały burak
3 marchewki
kawałek imbiru wielkości kciuka
Sok z jabłek, selera i buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Imbir obrać ze skórki łyżeczką. Jabłka, seler, buraka i marchew umyć. Seler i marchew obrać. Owoce i warzywa pokroić w dogodnej wielkości kawałki a następnie przepuścić przez sokowirówkę. Na końcu dodać kawałek imbiru. Wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu, gdyż sos z sokowirówki podczas przeciskania natlenia się powodując oksydację cennych składników odżywczych.
Komentarze