" Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem "

5 (195 ocen)

  • 15 min

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.

  • 15 min

Składniki:

  • - chleb foremkowy tostowy - 1 szt
    - czosnek - 3 ząbki
    - szczypiorek - 1 pęczek
    masło - 2 łyżki
    - ser żółty - ok.25 dag
    - pieprz - szczypta
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Zapiekanki Ser

" źdźbła chlebowe z ciągnącym serem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekany chleb 1. Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ".

    Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia.



    Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń.



    Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.



    Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera.



    Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła .

    Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować