Żeberka pieczone w rekawie

0 (0 ocen)

Mięciutkie, aromatyczne i smaczne.

Składniki:

  • 1 kg żeberek

    Marynata:
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    3 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    kilka ziarenek pieprzu
    2 ząbki czosnku

Żeberka pieczone w rekawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z przyprawami zagotować, wystudzić, dodać sól i pokrojony w plasterki czosnek.
  • 2. Żeberka dowolnie pokroić zalać zimną marynatą i wstawić na noc do lodówki.
  • 3. Wyjąc z marynaty i włożyć do rękawa. Zawiązać końce i włożyć do brytfanki.
  • 4. Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni i 50 minut w temperaturze 150 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy