żeberka w glazurze miodowo - musztardowej

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

bardzo smaczne zeberka idealnie nadaja sie na niedzielny obiad. Sa delikatne i bardzo soczyste.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 porcje żeberek po ok 8 paskow
    3 łyzki stolowe przecieru pomidorowego
    1 cebula
    3 zabki czosnku
    1 l wody
    pepperoncino
    sol i pieprz

    Glazura:
    3 lyzki miodu
    2 lyzki przecieru pomidorowego
    2 lyzki musztardy
    2 lyzki octu
    sok z polowy cytryny
    szczypta pepperoncino
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w glazurze miodowo - musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miesko 1. Zeberka przyprawic sola i pieprzem. Wlozyc do szerokiego rondla, zalac litrem wody. Cebule i czosnek posiekac, wrzucic do rondla razem z pepperoncino i przecierem pomidorowym. Gotowac na bardzo duzym ogniu przez 15 minut a nastepnie na malym ogniu przez 60 min.
  • miesko 2. Miod, przecier pomidorowy, musztarde, ocet, cytryne i pepperoncino wymieszac.

    Gdy zeberka beda juz gotowe, wyjac je z rondla i obficie posmarowac glazura. Wlozyc do piekarnika na ok 10 min. do 200*C

    ok 1 lyzeczke glazury dodac do powstalego sosu pomidorowego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować