Żeberka w kapuście.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kolejny przepis z głowy mojej mamy. Fajne urozmaicenie niedzielnego obiadu:)

  • 10 min

Składniki:

  • mała główka kapusty
    ogórek kiszony
    papryka
    żeberka
    keczup
    musztarda

Żeberka w kapuście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obgotowujemy liście kapusty tak jak do gołąbków. 2.Obgotowujemy również żeberka w wodzie z przyprawami. 3. Kiszone ogórki i paprykę kroimy w paski. 4. Ostygnięte liście smarujemy keczupem i musztardą. 5. Do środka wkładamy ugtowane żeberka i warzywa.Zawijamy. 6. Przygotowane żeberka układamy w żaroodpornym naczyniu i podpiekamy ok. 15-20 min. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy