Żeberka w sosie musztardowo-miodowym z orzechami

4.5 (146 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Piekąc żeberka za każdym razem eksperymentuję z różnymi składnikami. Tym razem był to miód, musztarda i orzechy, co okazało się genialnym połączeniem smakowym. Żeberka zniknęły w oka mgnieniu.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 1 kg żeberek
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki sosu sojowego
    Sos musztardowo-miodowy
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 łyżki miodu
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 1/2 szklanki wody
    • 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
    • 1/2 szklanki orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos miodowy

Żeberka w sosie musztardowo-miodowym z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Żeberka polać sosem sojowym, posypać solą i pieprzem. Odłożyć na noc do lodówki.
    • Piec w naczyniu żaroodpornym, przykryte dodatkowo folią aluminiową w temp. 200 st.C przez 1 godzinę.
    • Połączyć musztardę, miód, sos sojowy i zagotować.
    • Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i zagotować z resztą składników.
    • Gotowe upieczone żeberka polać sosem i posypać posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować