Żeberka w powidłach śliwkowych

4.51 (152 ocen)

  • 60 min

Jest to danie, które każdy polubi.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg - żeberek
    1szkl - coli
    1szkl - keczupu
    2 łyżki powideł śliwkowych
    majeranek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w powidłach śliwkowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i pokroić, obsypać majerankiem, solą i pieprzem.
    Keczup, colę i powidła wymieszać ze sobą, dość dokładnie i zalać tym żeberka. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 60 min w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

udka w powidłach

To może cię zainteresować