Żeberka wieprzowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka dzielimy na porcje,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
2..W rondlu rozpuszczamy margarynę i wkładamy żeberka.Posypujemy przyprawami oraz pieprzem.Smażymy ciągle mieszając aby się zarumieniły z każdej strony.Następnie dodajemy cebulę i czosnek-mieszamy.
3.Jak cebula już się zezłoci zalewamy mięso przegotowaną gorącą wodą 2cm ponad stan.Dorzucamy kostkę mięsną i na wolnym ogniu gotujemy wszystko do miękkości żeberek.Następnie całość zaciągamy mąką wymieszaną z wodą i gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe...
Na koniec próbując można sobie jeszcze ewentualnie doprawić..
Podajemy z czym kto lubi....
Komentarze