Żeberka z miodem - Palce lizać

5 (194 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Razem z mężem lubimy żeberka dlatego testujemy różne przepisy na nie.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • ok. 1,5 kg żeberek
    10 łyżek ketchupu
    1 cebula
    4 łyżki miodu
    3 łyżki octu winnego z czerwonego wina
    3 łyżeczki musztardy grillowej
    1 torebka przyprawy do żeberek
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z miodem - palce lizać - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki, tak aby w każdym były 2-3 kości. Natrzeć połową przyprawy do żeberek i odstawić w chłodne miejsce.
    Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy, pokrojoną w kostkę cebulę i całość zagotować od czasu do czasu mieszając. Pozostawić na małym ogniu jeszcze przez 15 min.
    Żeberka wstawić na 20 min do nagrzanego do 150C piekarnika.
    Następnie posmarować glazurą i piec ok. 60 min, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować