Żeberka z rękawa w pieczarkach

5 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mięsko na obiad, które samo się robi :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek wieprzowych
    0,2 kg drobnych pieczarek
    1 cebula
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    słodka i ostra papryka
    olej
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z rękawa w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka przekroić na kawałki, obsypać przyprawami, skropić olejem i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rękawa.
    Cebulę pokroić i podsmażyć na złoty kolor, przełożyć do żeberek.
    Pieczarki obsmażyć w całości i przełożyć do mięsa.
    Rękaw do pieczenia związać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować