Zebra w malinach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami(jak biszkopt) dodając wodę minetalną. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli mieszać dodając olej.Odlać pół ciasta i do jednej części dodać 3 łyżki mąki a do drugiej kakao. Ciasto kłaść na przemian ciemne z jasnym. Piec 50 min. w temperaturze 180 stopni na blasze o wymiarach ok.20x35
2.Ugotować budyń z 3 łyżkami cukru. Białka utrzeć z 3 łyżkami cukru i żółtkami. Margarynę utrzeć. Dodawać po łyżce jajko a następnie wystudzony budyń. Na końcu dodać cukier puder.
3.Galaretkę zrobić wdg. przepisu, a gdy zacznie twardnąć dodać maliny. Składniki na polewę zagotować i wystudzić. Ciasto babkowe przekroić na pół. Układać następująco: Ciasto, krem, galaretka,ciasto,krem i polewa.
Komentarze