ZIMOWA SAŁATKA ŚLEDZIOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatkę robi sie ze śledzi w zalewie octowej z dodatkiem kwaśnego jabłka, kiszonych ogórków, pora i cebulki. Całość polana jest sosem majonezowo-musztardowym. Sałatka ma bardzo wyrazisty smak. Polecam

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - śledzie w occie: 4 sztuki
    - ogórek kwaszony: 3 sztuki
    - jabłka twarde: 2 sztuki
    - por (zielona część): 1 sztuka
    - cebula, posiekana: 1 sztuka
    - majonez: 3 łyżki
    - musztarda delikatesowa: 2 łyżki
    - sól, pieprz, papryka do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zimowa sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Por pokroić w talarki. Płaty śledziowe osączyć z zalewy i pokroić w kawałki. Majonez połączyć z musztardą, solą i pieprze. Wszystkie składniki włożyć do miski i zalać sosem majonezowo-musztardowym. Delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować