Ziołowy schabowy z pieczarkami i mozarellą

4.5 (163 ocen)

  • 40 min

Pyszne i syte danie obiadowe.

  • 40 min

Składniki:

  • NA 4 PORCJE:

    4 grube plastry schabu
    łyżka majeranku
    łyżka oregano
    łyżka tymianku
    łyżka ziół prowansalskich

    jajko i bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
    sól, pieprz

    dwie duże pieczarki
    duża kulka mozarelli
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Ziołowy schabowy z pieczarkami i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić tłuczkiem. Wszystkie zioła razem wymieszać i obficie obsypać nimi kotlety.
  • 2. Tak przygotowane porcje obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem w trakcie smażenia.
  • 3. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Na nich poukładać plastry pieczarek i mizarelli. Obsypać posiekanym szczypiorkiem.
  • 4. Piec około 10 minut w 200 stopniach, aż ser się roztopi.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Wieprzowina Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować