Ziołowa ryba z kaszą bulgur

4.5 (188 ocen)

Ryba smażona bez tłuszczu i pomidorowa kasza bulgur z warzywami na lekki i zdrowy obiadek :)

Składniki:

  • 50 dkg fileta z dorsza lub czarniaka
    gałązka estragonu
    1 mała cebulka
    oliwa
    sól i pieprz
    kasza z warzywami:
    1 szklanka kaszy bulgur
    1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l)
    1 cebula
    1 cukinia
    20 dkg pieczarek
    20 dkg mrożonej fasolki szparagowej
    1/2 łyżki pasty paprykowej
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowa ryba z kaszą bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba w torebce do smażenia 1. Rybę osuszyć, skropić solą i pieprzem, obłożyć listkami estragonu i krążkami cebuli. Skropić oliwą i włożyć do woreczków do smażenia.
  • bulgur z warzywami 2. Cebulę zeszklić na patelni, wsypać kaszę i dodać pokrojone warzywa, cukinię, pieczarki i fasolkę. Całość zalać pomidorami i 1 szklanką wody, dodać pastę paprykową, przykryć i dusić około 20 minut aż kasza wchłonie płyn i zmięknie. Doprawić do smaku.
  • 3. Rybę smażyć na suchej patelni, na średnim ogniu, po około 7 minut z każdej strony. Podawać z kaszą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować