Zielony pasztet z cukinii i bobu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Treściwy pasztet, dla tych którzy nie przepadają za mięsem lub uwielbiają cukinię :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki startej cukinii
    2 szklanki ugotowanego, wyłuskanego bobu
    1,5 szklanki bułki tartej
    2 duże cebule
    3 jajka
    6 ząbków czosnku
    pół szklanki oleju
    sól, pieprz, pieprz ziołowy, ostra papryka, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Zielony pasztet z cukinii i bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinii nie obieramy, wycinamy nasiona i trzemy warzywo na tarce o grubych oczkach. Cebulę, czosnek, bób i 1,5 szklanki cukinii umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Zmiksowaną masę przekładamy do pozostałej cukinii. Dodajemy bułkę tartą, jajka i olej. masę doprawiamy szczyptą pieprzu ziołowego, ostrą i słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku. masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki keksowej i pieczemy w 200 stopniach około 1 godzinę.

Porady

Jeżeli nie mamy bobu ten składnik można pominąć, pasztet jest równie smakowity z samej cukinii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować