Zielona fasolka szparagowa w śmietanie

4.49 (144 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej zielonej
    250 g pieczarek
    2 średnie cebule
    350 ml śmietany 18%
    200 ml śmietanki 30%
    4 łyżki masła
    suszone oregano
    sól ,pieprz
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielona fasolka szparagowa w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obgotować ,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Na maśle przesmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i poszatkowaną cebulę. Gdy się zrumienią dodać pokrojoną w paski paprykę. Następnie dołożyć fasolkę i zalać śmietanami. Doprawić do smaku oregano ,solą oraz pieprzem. Podawać z kluskami śląskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować