zielona rolada z łososiem

4.51 (152 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

jest to ciekawy pomysł na ładnie wyglądającą a za razem zdrową przekonskę

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - opakowanie mrożonego szpinaku: 1 opakowanie
    - masło: 1 łyżeczka
    - jaja: 4 sztuki
    - twarożek śmietankowy: 30 dekagramów
    - łosoś norweski wędzony w plastrach: 20 dekagramów
    - pieprz, sól, czosnek granulowany: 1 szczypta
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielona rolada z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak podsmażyć na maśle, doprawić solą pieprzem i czosnkiem, maksymalnie odparować i wystudzić.
    Białka ubić,
    wystudzony szpinak zmiksować z żółtkami dodając pianę i 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać.
    Tak powstałe ciasto wyłożyć na blachę. Piec 15 min w temp. 190 stopni. Ciepłe ciasto zrolować na roladę. Po wystudzeniu smarować serkiem, ułożyć plastry łososia, uformować roladę i zwiniętą w folię dać do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować