Zielone naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Natkę pietruszki umyć ,otrzepać z nadmiaru wody,posiekać na drobno przełożyć do blendera dodać łyżkę oleju i zmiksować na gładką masę Jajka ubić mikserem na puch wlać mleko oraz wodę gazowaną wsypać makę dodać zmiksowaną natkę pietruszki i dobrze wszsystko wymieszać mikserem. Ciasto odstawić na 10 minut po tym czasie na niewielkiej ilości oleju rozgrzanego na patelni usmażyć naleśnikowe placki.
2.Nadzienie: Pieczarki oraz por umyć pokroić w plasterki a por w pół krążki.Na patelni rozgrzać masło dodac por i dusić chwilę pod przykryciem dodając w między czasie pieczarki i dusić do chwili aż masło i woda odparuje,doprawić do smaku solą i pieprzem wg swojego uznania.Zdjać z ognia. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i dodać do pieczarek wymieszać.
3.Przełożenie: Na usmażone naleśniki nakładać porcjami farsz zawinąć w rulon,ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c na 5 minut. Serwować gorące ale dobrze smakuja również na zimno.
Komentarze