Zielone naleśniki z pieczarkami

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Naleśniki które zachwycą każdego wyglądem,a także pysznym nadzieniem z pieczarek,polecam na bezmięsny obiad...

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka wiejskie
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mleka 2%
    1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
    1 pęczek natki pietruszki
    1 łyżka oleju
    Farsz:
    30 dag świezych pieczarek
    1średni por
    2 łyżki masła
    15 dag sera goudy
    sól ziołowa do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Zielone naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Natkę pietruszki umyć ,otrzepać z nadmiaru wody,posiekać na drobno przełożyć do blendera dodać łyżkę oleju i zmiksować na gładką masę Jajka ubić mikserem na puch wlać mleko oraz wodę gazowaną wsypać makę dodać zmiksowaną natkę pietruszki i dobrze wszsystko wymieszać mikserem. Ciasto odstawić na 10 minut po tym czasie na niewielkiej ilości oleju rozgrzanego na patelni usmażyć naleśnikowe placki.
  • 2. Nadzienie: Pieczarki oraz por umyć pokroić w plasterki a por w pół krążki.Na patelni rozgrzać masło dodac por i dusić chwilę pod przykryciem dodając w między czasie pieczarki i dusić do chwili aż masło i woda odparuje,doprawić do smaku solą i pieprzem wg swojego uznania.Zdjać z ognia. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i dodać do pieczarek wymieszać.
  • 3. Przełożenie: Na usmażone naleśniki nakładać porcjami farsz zawinąć w rulon,ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c na 5 minut. Serwować gorące ale dobrze smakuja również na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować