Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
2.Pietruszkę posiekać i dodać wodę , razem zmiksować blenderem. Pietruszkową masę dodać do ciasta. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć na małej ilości masła lub oleju roślinnego.Kaszę ugotować w proporcji 0,5 szklanki kaszy i 1 szklanka wody.. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać do niej pieczarki pokrojone, dalej podsmażyć i na końcu kasze. Doprawić solą, pieprzem. Na innej patelni podsmażyć drugą cebule pokrojoną, i dodać szpinak wcześniej wypłukany. Całość dusić. Doprawić solą, pieprzem, można dodać czosnek. Szparagi ugotować aldente w osolonej wodzie
3.. Na usmażone naleśniki nałożyć nadzienie z kaszy, na to szpinak, i szparagi, Całość zwinąć. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół i zgrillowac na patelni. Ułożyć na naleśniku, posypać pokruszonym serem i bazylią.
Komentarze