Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naleśniki inaczej, wiosennie polecam moje ulubione z nuta pietruszki samo zdrowie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mleko: 250 mililitrów
    - mąka: 150 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - jajka: 2 sztuki
    - olej (do smażenia): 3 łyżki
    - woda (gazowana): 5 łyżek
    FARSZ:
    - szpinak (świeży): 1 szklanka
    - szparagi (zielone): 1 pęczek
    - pieczarki (świeże): 10 sztuk
    - pomidorki (koktajlowe żółte i czerwone): 10 sztuk
    - pietruszka (zielona): 1 pęczek
    - bazylia (anyżowa i zwykła świeża): 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - ser (lazur): 5 dekagramów
    - kasza (jęczmienna): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki 1. Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
  • Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki 2. Pietruszkę posiekać i dodać wodę , razem zmiksować blenderem. Pietruszkową masę dodać do ciasta. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć na małej ilości masła lub oleju roślinnego.Kaszę ugotować w proporcji 0,5 szklanki kaszy i 1 szklanka wody.. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać do niej pieczarki pokrojone, dalej podsmażyć i na końcu kasze. Doprawić solą, pieprzem. Na innej patelni podsmażyć drugą cebule pokrojoną, i dodać szpinak wcześniej wypłukany. Całość dusić. Doprawić solą, pieprzem, można dodać czosnek. Szparagi ugotować aldente w osolonej wodzie
  • Zielone naleśniki ze szparagami szpinakiem z nutą pietruszki 3. . Na usmażone naleśniki nałożyć nadzienie z kaszy, na to szpinak, i szparagi, Całość zwinąć. Pomidorki koktajlowe pokroić na pół i zgrillowac na patelni. Ułożyć na naleśniku, posypać pokruszonym serem i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować