Zielone kule

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kulki z szpinaku i ryżu samo zdrowie

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - szpinak rozdrobniony mrożony: 0.5 opakowania
    - ryż: 2 szklanki
    - czosnek: 2 ząbki
    - masło: 1 łyżka
    - sól czosnkowa: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - koperek: 0.33 pęczka
    - pieprz: 0.2 łyżeczki

Zielone kule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy dodajemy szpinak ,mieszamy smażymy aż szpinak dobrze się rozmrozi . Dodajemy wyciśnięty czosnek ok 2 ząbki sól czosnkowa sól białą i świeżo zmielony pieprz .Mieszamy podsmażamy jeszcze kilka minut .Dodajemy ugotowany ryż wszystko mieszamy chwilę smażymy . Następnie robimy kluki układamy na talerzu ozdabiamy świeżym koperkiem i czerwona papryka słodką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy