ZIELONE KLUSECZKI / KOPYTKA Z KASZY MANNY

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Takie kluseczki są świetnym pomysłem na samodzielne drugie danie albo też jako dodatek do zupy!Idealnie smakują z masłem albo sosem śmietanowym.Robi się je niezwykle szybko i tak samo szybko znikają!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ugotowana kasza manna – 1 szkl
    * mąka pszenna – 4-5 łyżek
    * cebula -1 szt
    * natka pietruszki – 1 pęczek
    * jajko – 1 szt
    * sól, pieprz – do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kopytka Dania główne

Zielone kluseczki / kopytka z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Do ugotowanej i zimnej kaszy dodajemy drobno posiekaną, zeszkloną cebulkę, mąkę, jajko, posiekaną natkę oraz przyprawy.

    Wyrabiamy gładkie, zwarte ciasto – jeśli ciasto za bardzo się klei – zwiększamy ilość mąki.

    Formujemy wałek i kroimy pod skosem na kluseczki.

    Gotujemy ok. 3-4 minuty od wypłynięcia w lekko osolonym wrzątku albo warzywnym bulionie.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza manna Pietruszka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować