Zielone łazanki z gorgonzolą.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam moją zieloną wersję tradycyjnych łazanek.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ opakowania makaronu do łazanek
    2 cukinie średniej wielkości
    1 opakowania mrożonego szpinaku w brykietach
    100 gr sera gorgonzola
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
    Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Zielone łazanki z gorgonzolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. W rondelku rozpuść masło, dodaj zamrożony szpinak i duś pod przykryciem do miękkości ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj 2 obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przypraw według gustu solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną.
  • 3. Cukinię umyj, odetnij końce i pokrój w małą kostkę. W dużym garnku rozgrzej łyżkę oleju i duś cukinię do miękkości. Następnie odcedź kostki warzyw.
  • 4. Do cukinii dodaj przygotowany wcześniej szpinak oraz makaron. Dobrze wymieszaj.
  • 5. Gdy mieszanka makaronowo-warzywna będzie jeszcze gorąca dodaj pokruszony ser i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Przypraw jeszcze według gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować