Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Po prostu kochamy szparagi ,więc robimy je na wszystkie możliwe sposoby. A co...jest sezon ,więc trzeba korzystać.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg cienkich zielonych szparagów
    2 młode cebule ze szczypiorkiem
    200 g pieczarek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
    3 łyżeczki listków tymianku
    500 g małych pomidorów
    sól morska
    pieprz
    250 g mozzarelli
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielone szparagi z pomidorami i mozzarellą 1. Szparagi umyłem i osuszyłem. Od szparagów odciąłem zdrewniałe końce, pokroiłem na kawałki długości 4 cm. Cebulę i pieczarki oczyściłem. Cebulę pokroiłem w krążki, grzyby na plasterki. W garnku podgrzałem 2 łyżki oliwy , dusiłem na małym ogniu szparagi razem z cebulą, pieczarkami, pietruszką i dwoma łyżeczkami tymianku. Pomidory umyłem, pokroiłem w ósemki, dodałem do potrawy. Wszystko posoliłem i popieprzyłem.
    Mozzarellę pokroiłem w kostkę, posoliłem, popieprzyłem, polałem resztą oliwy, posypałem pozostałym tymiankiem. Dodałem do szparagów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować