Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami

4.49 (182 ocen)

  • 40 min

Takie babeczki najlepiej nam smakują z kwaśną śmietaną.

  • 40 min

Składniki:


  • 100 g wędzonego boczku
    250 g pieczarek
    1 kg ziemniaków
    1 cebula
    2 łyżki łagodnego lub ostrego ketchupu
    4 białka
    50 g kaszy manny
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane babeczki z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć.Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki.Przyprawić do smaku.Dusić kilka minut.

    2.Ziemniaki oraz cebulę obrać,opłukać.Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Odlać nadmiar soku.Połączyć z pieczarkami,ketchupem i kaszą.

    3.Białka ubić na sztywną pianę,łyżką połączyć z ziemniaczaną masą.Przyprawic solą i pieprzem do smaku

    4.Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec około 45 minut w temp.190 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować