Ziemniaczki ze szpinakiem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować ze skórką w wodzie około 15 minut(ja swoje zrobiłam w parowaczu)Po wystudzeniu uciąć wierzch i odłożyć na bok wydrążyć ziemniaki..
2.Przygotowujemy nadzienie :
Na patelni smażymy cebulkę pod koniec dodajemy szpinak i dusimy do odparowania wody. na drugiej patelni w tym czasie smażymy mięso,warzywa, pieczarki.
3.Następnie wszystko mieszamy,przyprawiamy solą pieprzem , pieprzem kolorowym, czosnkiem.
4.Wydrążone ziemniaki posypujemy w środku przyprawą do ziemniaków,nadziewamy farszem posypujemy startym serem i przykrywamy odciętymi wcześniej wierzchami. Wstawiamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym polewając olejem troszkę po każdym ziemniaczku i posypując przyprawą do ziemniaków na około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Komentarze