Ziemniaczki ze szpinakiem:)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubimy faszerowane ziemniaki często robi się takie podczas grilla w folii aluminiowej, więc czemu nie zrobić ich w piekarniku:)

  • 60 min

Składniki:

  • 11 ziemniaków
    450g szpinaku mrożonego
    1cebula
    200g warzyw w paski
    20dag pieczarek
    30dag mięsa mielonego
    30dag sera żółtego
    przyprawa do ziemniaków,sól,pieprz, pieprz kolorowy
    2ząbki czosnku

Ziemniaczki ze szpinakiem:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki 1. Ziemniaki ugotować ze skórką w wodzie około 15 minut(ja swoje zrobiłam w parowaczu)Po wystudzeniu uciąć wierzch i odłożyć na bok wydrążyć ziemniaki..
  • składniki 2. Przygotowujemy nadzienie :
    Na patelni smażymy cebulkę pod koniec dodajemy szpinak i dusimy do odparowania wody. na drugiej patelni w tym czasie smażymy mięso,warzywa, pieczarki.
  • Mieszamy szpinak z warzywami 3. Następnie wszystko mieszamy,przyprawiamy solą pieprzem , pieprzem kolorowym, czosnkiem.
  • Nadziewamy 4. Wydrążone ziemniaki posypujemy w środku przyprawą do ziemniaków,nadziewamy farszem posypujemy startym serem i przykrywamy odciętymi wcześniej wierzchami. Wstawiamy do piekarnika w naczyniu żaroodpornym polewając olejem troszkę po każdym ziemniaczku i posypując przyprawą do ziemniaków na około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
  • 5. Smacznego:):)

Porady

Ziemniaczki można faszerować różnymi farszami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy