Ziemniaczki grzybki z marchewką, cukinią i chipsami czosnkowymi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Cudownie prezentują się do wszelkich mięs, lub jako sama przekąska.

  • 45 min

Składniki:

  • 20 małych młodych ziemniaczków
    1 mała cukinia
    1 marchewka
    sól
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    olej


    szczypiorek
    siemię lniane grubo mielone

Ziemniaczki grzybki z marchewką, cukinią i chipsami czosnkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki dokładnie umyć.
  • 2. Ostrym nożem obciąć tak, aby nadać im kształt grzybka.
  • 3. Cukinię umyć, pokroić w krążki.
  • 4. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plasterki.
  • 5. Ziemniaczki włożyć do naczynia żaroodpornego i obficie skropić oliwą, posolić, dodać pieprz.
  • 6. Na ziemniaczki ułożyć pokrojone warzywa.
  • 7. Dodać równieżobrany i pokrojony w plasterki czosnek.
  • 8. Całość skropić oliwą i piec w piekarniku ok 30 min.
  • 9. Gotowe, upieczone ziemniaczki dekorujemy siemieniem lnianym, maczając korzonki grzybków.
  • 10. Całość układamy na talerzu, robimy ozdobne trawki ze szczypiorku.

Porady

Możemy użyć siemienia lnianego w całości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy