ZIEMNIAKI NADZIEWANE MIĘSEM

0 (0 ocen)

Można podać je jako ciepłą kolacje z dowolną surówką.

Składniki:

  • 8-10 dużych ziemniaków, 25dag mielonego mięsa, 1 cebula, 1 jajko, 3 dag margaryny, sól pieprz do smaku.

Ziemniaki nadziewane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż, wydrążyć, lekko osolić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie, następnie dodać mięso, wbić jajko całość wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wydrążone ziemniaki napełnić farszem i ułożyć w garnku, wlać osolonej wody ( do ¾ wysokości ziemniaków). Gotować do czasu, gdy ziemniaki będą miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy