Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

4.5 (160 ocen)

Szybkie jednogarnkowe danie

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    0,5 kg. mięsa mielone
    3 ząbki czosnku
    czerstwa bułka i mleko do namaczania
    sól , pieprz do smaku
    cebula
    mała marchewka
    1 kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki wydrążyć łyżeczką 1. Ziemniaki obrać , małą łyżeczką wydrążyć środki . Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety . Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso . Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki , dodać pokrojoną marchewkę i cebulę , wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka , na to ułożyć faszerowane ziemniaki . W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę , przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny , nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą . Podawać z rożnymi surówkami . SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować