Ziemniaki pieczone z koperkiem

4.5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Ziemniaki pieczone z koperkiem są smacznym i aromatycznym dodatkiem do obiadu, polecam do mięsa i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 0,5 kilograma ziemniaków

    0,5 łyżeczki słodkiej papryki

    0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków

    1 łyżka suszonego koperku

    sól

    1/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Ziemniaki pieczone z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę, solimy do smaku, gotujemy 5 minut od momentu zagotowania, odcedzamy. Ostudzone kroimy w ćwiartki, olej mieszamy z przyprawami, obtaczamy w nim ziemniaki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 30-40 minut, do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować