Ziemniaki z boczkiem i fasolką szparagową

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Duszone ziemniaki to pyszne i szybkie danie na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków
    20 dag boczku wędzonego, parzonego
    2 duże cebule
    30 dag fasolki szparagowej z mrożonki
    smalec do smażenia
    zioła prowansalskie
    szczypta pieprzu cayenne
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1 łyżeczki ziaren kolendry
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Ziemniaki z boczkiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę poszatkować na plastry, boczek pokroić w kostkę, a fasolkę włożyć do osolonego wrzątku i miękką odcedzić. Ziarna kolendry utłuc w moździerzu.
  • 2. Na głębokiej patelni roztopić tłuszcz, dodać boczek, po chwili cebulę, a następnie ziemniaki. Dodać przyprawy i mieszać co chwilę. Po 10 minutach przykryć naczynie i dusić potrawę. Pod koniec duszenia dodać fasolkę szparagową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować