Ziemniaki z koperkiem zapiekane z żółtym serem

5 (172 ocen)

Niebanalny sposób podania ziemniaków na obiad. Doskonały dodatek do kotleta lub ryby.

Składniki:

  • 75 dag ziemniaków
    1 łyżka masła
    3 łyżki posiekanego koperku
    50 g startego żółtego sera - u mnie wędzony, ale może być dowolny
    sól
    tłuszcz do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Ziemniaki z koperkiem zapiekane z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem dodając masło i koperek.
  • 2. Formę do zapiekania smarujemy lekko tłuszczem. Z masy ziemniaczanej formujemy kulki nieco większe niż piłeczka pingpongowa. Kulki układamy w formie, posypujemy startym serem i zapiekamy 5 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z włączoną funkcją grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować