Ziemniaki z serkiem wiejskim i rzodkiewką

4.49 (147 ocen)

Pieczone ziemniaki nadziewane serkiem wiejskim z rzodkiewką i zieloną papryką.

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    10 rzodkiewek
    1 mała zielona papryka
    1 łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej cebuli
    5 łyżek serka wiejskiego
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki z serkiem wiejskim i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z serkiem wiejskim i rzodkiewką 1. Ziemniaki w mundurkach pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. Przekrajamy na pół, wydrążamy środek zostawiając około 1cm miąższu. W misce łączymy ze sobą serek, cebulę, drobno pokrojone rzodkiewki i paprykę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki ziemniaków. Posypujemy koperkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Rzodkiewka Serek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować