Ziemniaki zapiekane z jajkiem i boczkiem

4.5 (177 ocen)

mój mąż za nimi przepada

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    20 dag boczku parzonego
    6 jajek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    10 dag tartego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki zapiekane z jajkiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, ostudzić. Odciąć wierzch i środek wydrążyć (nie do samej skorupki). Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na suchej patelni. Do każdego ziemniaka włożyć ser żółty, wysmażony boczek i do każdego wbić ostrożnie jajko. Posypać na wierzchu startym serem, solą i pieprzem. Zapiekać około 20 minut w 180 - 200 st C. (do czasu, aż jajko się zetnie) Podawać na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować