Żołądki drobiowe z pieczarkami w pomidorach

4.5 (179 ocen)

Pyszne żołądki z pieczarkami w pomidorach --Polecam :-)

Składniki:

  • 300g -400g żołądków drobiowych
    1 marchew
    1 pietruszka korzeń
    1 listek laurowy
    1 cebula-drobno posiekana
    1 puszka pomidorów krojonych
    3 łyżki ketchupu łagodnego
    8 dużych pieczarek-pokrojonych w grubsze plasterki
    1 garść posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki oleju
    Przyprawy:
    sól morska,pieprz świeżo mielone,przyprawa w płynie maggi wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki drobiowe z pieczarkami w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żałądki czyścimy,myjemy i wrzucamy do garnka.Dodajemy obraną marchew,pietruszkę ,listek laurowy.Solimy ok 1 łyżeczkę soli i zalewamy zimna wodą.Gotujemy do miękkosci żołądków.
    Gdy żołądki są miękkie odcedzamy,studzimy i kroimy w paski nie za cienkie.
  • poszczególne atapy przygotowania 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule wraz pieczarkami i odrobinką soli do odparowania płynu. Gdy płyn odparuje dodajemy żołądki,chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory z puszki,ketchup -mieszamy.Po dokładnym wymieszaniu wrzucamy natkę pietruszki,doprawiamy solą pieprzem i maggi.Całość ponownie mieszamy i możemy podawać np. z ulubionymi dodatkami . . .
    Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować