Żołądki w sosie koperkowym

4.5 (178 ocen)

Idealne na niedzielny obiad

Składniki:

  • 80 dag żołądków drobiowych
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 mały kawałek selera
    1 litr wody
    3 łyżki drobno posiekanego koperku
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    2,5 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
  • 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić.
  • 3. Marchewkę, selera, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do cebuli i przez chwilę dusić. Następnie wlać wodę.
  • 4. Gdy warzywa będą miękkie rozprowadzić śmietanę z mąką. Zagotować. Dodać żołądki. Doprawić do smaku. Posypać koperkiem i wymieszać.
  • 5. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką, czy surówką.

Porady

Ziemniaki można zastąpić kluskami śląskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować